Ronaldinho zvažuje konec kariéry

22.09.2009 15:00

 

V nominaci na poslední zápas AC Milán proti podprůměrné Boloni byste ho hledali marně. Dokonce ani na lavičce náhradníků byste ho nenašli. Ronaldinho, někdejší nejlepší fotbalista světa, kouzelník s míčem, se utápí v krizi. Uvažuje dokonce o tom, že s fotbalem definitivně skončí.
 

ZAŠLÁ SLÁVA. Po jeho příchodu z Barcelony fanoušci AC Milán jásali, teď je Ronaldinho nechtěný.

ZAŠLÁ SLÁVA. Po jeho příchodu z Barcelony fanoušci AC Milán jásali, teď je Ronaldinho nechtěný.

Ještě před novou sezonou italské ligy přitom v jeho schopnosti věřil nový kouč Leonardo i majitel klubu Berlusconi. "Pokud se Ronaldinho dostane do své bývalé formy, potáhne náš klub," prohlašovali.

Ale kdeže.

Brazilský záložník sice předvedl pár pěkných momentů, v derby s Interem ale naprosto propadl. Jen přihlížel tomu, jak jeho tým doma utrpěl debakl 0:4.

Bývalý trenér Ancelotti nedával Ronaldinhovi šanci téměř vůbec, Brazilec Leonardo měl se svým krajanem trpělivost. Ta však pomalu dochází.

I přesto se jej zastává: "Je pravda, že nehraje tak jako před třemi lety, ale v této sezoně měl pár dobrých okamžiků a bude je mít zase," utěšuje trenér možná i sám sebe.

"Není důvod ho hodnotit před i po každém zápase, je to člen týmu stejně jako každý jiný hráč. Vypadá to, že Ronaldinho je vždy předmětem pozorování. Každý jeho výkon je znovu a znovu analyzován."

"Ronaldinho je člen tohoto mužstva, ale není nutné nad ním vynášet soudy po každém utkání," zastává se devětadvacetiletého fotbalisty i Berlusconi.

Své k tomu říká i generální manažer milánského velkoklubu Galliani: "Musí být opět tím hráčem, jakým byl před lety. Ovšem nevím, co mu schází," zoufá si. "Kouč Leonardo rozhoduje o tom, jestli je v dobré kondici, aby mohl hrát. Pokud ne, bude sedět na lavičce jako ostatní."

Už ani to ale neplatí. Pro kdysi famózního fotbalistu už nezbývá ani místo mezi náhradníky.

Podle jeho bratra a agenta v jedné osobě Roberta de Assise tak přemýšlí o ukončení kariéry. Kdo by to byl před pár lety předpovídal?

—————

Zpět


Kontakt

Karel Kolpek

Marie Podvalové 920/3
Praha 9
Čakovice
19600


+420.605537424


Anketa

Kdo vyhraje ELH 2011/2012?

České Budějovice
2%
58

Slavie
97%
3 367

Sparta
1%
21

Někdo jiný
1%
28

Celkový počet hlasů: 3474